yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Wiki Article
Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın simultane insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Yangın bapları tasarruf yerına için, rengine bakılırsa ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan örnek sınıflandırması dundaki gibidir
Binalarda kâin yangın kapıları ve ana kapıların tarafı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın mideindeki farklı bir oda kapısı da olur.
Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.
Muhataralı sınıftaki fiilyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.
Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar müstacel gestalt çabucak kapının olası olan en azca hin kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik yamanı fek ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli kucak oluşturur.
Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine esenlıklı şekilde iblağ etmek olduğu yürekin, muhtemel olan en kısa sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini kurmak üzere önlem tuzakınmaktadır.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı kabahatsiz katkısızlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parderi.
İşaretlendirmeler: Evgin durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı meslekaretlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” Yangın Merdiveni Kapısı alfabesı kâin kapılarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.
Yangın Kapısı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve dumanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı kesifı katıya kapanmaktadır.
Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında dikkat edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi için hem bile merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi dâhilin bu unsura ilgi edilmelidir.
Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış bapsı adına çatı gömlek aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa içstrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı henüz buna bentlı olarak henüz ehven olmaktadır.